sâmbătă, 28 mai 2011

(ACTIUNE) Castelul Corvinilor




Membrii galeriei corvinului a postat un banner imens dedicat ministrului Culturii, Kelemen Hunor, în care cer deblocarea fondurilor necesare lucrărilor de restaurare realizate la Castelul Corvinilor. Iniţiativa hunedorenilor a urmat articolului publicat în Adevărul de Seară Hunedoara despre lipsa de implicare a autorităţilor pentru restaurarea monumentului.
Mesajul bannerului postat pe un zid, în zona Castelului Corvinilor, este concis: "Nu blocaţi fondurile pentru renovarea castelului".
Hunedorenii care au afişat mesajul au ales locaţia respectivă, astfel încât bannerul de 12 metri pătraţi să poată fi văzut de turiştii care ies din castel şi, în special, de ministrul culturii, Kelemen Hunor, care este aşteptat astăzi la Hunedoara, pentru a vizita edificiul istoric.


Cer implicarea autorităţilor
"Suntem foarte nemul'umi'i de faptul că în ciuda importanţei Castelului Corvinilor, nu au mai fost alocaţi bani pentru continuarea lucrărilor de restaurare. Practic, monumentul este lăsat de izbelişte", a afirmat Dan, unul dintre tinerii care au luat parte la iniţiativa inedită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu